Sådan kontrolleres tilstanden for en harddisk

Kaspersky-programmet overvåger konstant tilstanden for både interne og eksterne harddiske på din computer. Overvågningen kører i baggrunden. Hvis din harddisks tilstand forringes, og det ikke længere er sikkert at gemme data på drevet, giver programmet dig besked og tilbyder at kopiere data til andre medier.

Vinduet Overvågning af harddisk viser følgende oplysninger om harddisken:

Harddisken kan være i en af følgende tilstande:

Harddiskens temperatur kan være en af følgende:

Diagrammet Historik over drevets tilstand viser oplysninger om drevets tilstand gennem den angivne periode. Den maksimalt viste periode er 1 år.

Kaspersky-programmet viser også følgende statistik om dine harddiske:

Rapporten <drevets navn> S.M.A.R.T. attributter viser oplysninger om harddiskens S.M.A.R.T.-parameterværdier sorteret efter deres alvorsgrad. Parametersættet kan variere afhængigt af producenten og harddiskens model.

Sådan kontrollerer du computerharddiskens aktuelle tilstand:

1. Åbn programmets hovedvindue.
  2. Gå til Ydeevne afsnittet.
  3. Under Pas på din harddisk og dine data:
    • Hvis du vil se grafen, skal du klikke på knappen Historik.
    • Hvis du vil se rapporten, skal du klikke på knappen Detaljer.

Dette fører dig til vinduet, hvor du kan se detaljer om din harddisktilstand.